Pređi na sadržaj

Natrij hipohlorit

Natrij hipohlorit se koristi u našim proizvodima za osobnu njegu zbog toga što je snažno sredstvo za dezinfekciju brzog djelovanja, koje je učinkovito protiv brojnih mikroorganizama, uključujući bakterije i viruse.

Brisanje stola uz držanje spreja u ruci

Natrij hipohlorit je aktivni sastojak u mnogim izbjeljivačima za uporabu u domaćinstvu. Uništava bacile čak i u veoma niskim koncentracijama te odlično uklanja mrlje i neprijatne mirise. Brojne naučne studije pokazale su da je siguran kada se koristi u skladu s uputama navedenim na etiketi proizvoda. A budući da se izbjeljivač gotovo potpuno razlaže na sol i vodu, sigurno se može ispuštati u kanalizaciju.

Odgovori na vaša pitanja

Zašto Unilever koristi natrij hipohlorit?

Natrij hipohlorit koristimo zbog toga što je veoma učinkovito sredstvo za uništavanje širokog dijapazona štetnih mikroorganizama kao što su bakterije, virusi i gljivice. Djeluje čak i pri niskim koncentracijama – zbog toga se često koristi za prečišćavanje vode za piće i održavanje higijene bazena za kupanje.

Da li je natrij hipohlorit siguran?

Da, kada se koristi u skladu s uputama navedenim na etiketi proizvoda. Ako se nepravilno koristi, natrij hipohlorit može izazvati iritaciju kože i očiju, osobito kada je nerazblažen. Zbog toga je važno da se proizvodi za izbjeljivanje pažljivo čuvaju i koriste, uz izbjegavanje kontakta s kožom i vođenje računa da ne prsnu u oči, kao što je objašnjeno na etiketama proizvoda. Također je važno da se izbjeljivač ne miješa s amonijakom, kiselinama i drugim sredstvima za čišćenje. Miješanje izbjeljivača s uobičajenim proizvodima za čišćenje može izazvati ozbiljne ozljede.

Da li je natrij hipohlorit siguran za okoliš?

Natrij hipohlorit se nakon uporabe brzo razlaže na sol i vodu. Različite detaljne znanstvene analize pokazuju da je uobičajeno korištenje natrij hipohlorita u domaćinstvu sigurno za okoliš.

Koji Unilever proizvodi sadrže natrij hipohlorit?

Neka od naših sredstava za dezinfekciju u domaćinstvu, kao što je Domestos, sadrže natrij hipohlorit.

Back to top