Pređi na sadržaj

Vazelin

Petrolatum, bolje poznat kao vazelin, u širokoj je uporabi u proizvodima za ljepotu i osobnu njegu i ima jedinstvenu sposobnost hidratacije s kojom se ne mogu usporediti mnoge druge masti i kreme.

Žena koja ljubi bebina stopala

Jedinstvena sposobnost hidratacije koju ima petrolatum neusporediva je s mnogim drugim mastima i kremama, od kojih neke ostaju samo na površini kože ili prebrzo ulaze u kožu i izlaze iz nje.

Originalni Unilever vazelin – Vaseline® gel – pomaže suhoj koži da se osjeća bolje tako što zaključava vlagu u njoj i stvara zaštitni sloj ispod površine kože. Time što zaključava vlagu, Vaseline® gel pomaže u borbi protiv stanja kao što je perutava koža koja se ljušti i ubrzava prirodan oporavak kože.

Proizvodi za osobnu njegu koji sadrže vazelin imaju dugu evidenciju sigurnog korištenja, a Vaseline® je osnovni proizvod u ormarićima obiteljskih kupaonica kom se vjeruje dulje od 145 godina. Danas je Vaseline® gel trostruko prečišćen i ima mnogo zaštitnih i preventivnih primjena, od njege ljepote do njege beba.

Odgovori na vaša pitanja

Odakle potiče petrolatum?

Sredinom 19. vijeka, djelatnici na prvim naftnim poljima u SAD-u našli su supstancu nalik želatini koja se formirala na njihovim alatima i počeli su je koristiti kao mast za posjekline i opekline. Kemičar Robert Chesebrough otkrio je kako da destilira tu supstancu – petrolatum – u laganiju, prečišćenu verziju, koju je iznio na tržište kao Vaseline® gel. Od tada je popularnost Vaseline® gela postala ogromna zahvaljujući njegovoj učinkovitosti kada se koristi samostalno, ali i kao sastojak u kozmetičkim i proizvodima za osobnu njegu.

Da li je korištenje Unilever proizvoda za osobnu njegu koji sadrže pertolatum sigurno?

Da. Petrolatum koji koristimo velike je čistoće koja zadovoljava farmaceutske standarde. Učinkovit je, podvrgnut je obimnim procjenama i siguran za redovitu uporabu. Ovaj stav podržava više regulatornih i zdravstvenih organa među kojima je Uprava za hranu i lijekove, agencija koja je odgovorna za nadzor sigurnosti hrane i lijekova u SAD-u, koja priznaje petrolatum kao sredstvo za zaštitu kože dostupno u slobodnoj prodaji.

Komandir Robert Peary, koji se smatra prvim čovjekom koji je stigao na Sjeverni pol. nosio je sa sobom Vaseline® gel za zaštitu kože tijekom ekspedicije 1909. godine jer se nije mogao zamrznuti.

Back to top