Pređi na sadržaj

Signal White System Pasta za zube

Da biste saznali više o sastojcima koji se koriste u proizvodima i njihovoj funkciji, jednostavno kliknite na naziv sastojka. Zbog ograničenog prostora na ambalaži, navodimo i duži popis sastojaka mirisa. Kod proizvoda koji su nedavno lansirani na tržište ili čija je formulacija izmijenjena, ove detaljne informacije o mirisima možda neće biti odmah dostupne jer ažuriranje stranice svakog proizvoda treba vrijeme.

Veoma vodimo računa o tome da informacije na ovom web-mjestu budu ažurne. Međutim, najažurniji popis korištenih sastojaka uvijek pogledajte na ambalaži proizvoda.

Svi proizvodi čiji nazivi sadrže datum (mjesec i godinu) više se ne proizvode.

Sastojci

Calcium carbonate (Abraziv)

Uklanja prljavštinu trljanjem/četkanjem tako da površina ostaje čista ili izglačana

Aqua (Otapalo)

Otapa supstance ili sastojke

Hydrogenated Starch Hydrolysate (Humektant)

Omogućava zadržavanje vode u proizvodu, kosi ili u gornjim slojevima kože

Hydrated Silica (Sredstvo za kontrolu viskoznosti)

Kontrolira gustinu proizvoda

Sodium Lauryl Sulfate (Surfaktant)

Sastojak koji omogućava čišćenje ili uklanjanje prljavštine i ulja koji pjeni kada se koristi s vodom

Sodium Monofluorophosphate (Sredstvo za oralnu negu)

Čisti, štiti ili uklanja/prikriva neprijatan miris u ustima/na zubima/desnima

Aroma (Aroma)

Poboljšava okus proizvoda za oralnu ili njegu usana, kao što su zubna pasta ili balzam za usne

Cellulose Gum (Vezivno sredstvo)

Omogućava povezivanje ili lijepljenje materijala

Benzyl alcohol (Konzervans)

Produljava rok trajanja proizvoda, čak i nakon otvaranja, tako što ga štiti od bakterija, kvasaca i plijesni

Trisodium phosphate (Ublažavajuće sredstvo)

Održava odgovarajuću kiselu/alkalnu ravnotežu proizvoda

Sodium Saccharin (Aroma)

Poboljšava okus proizvoda za oralnu ili njegu usana, kao što su zubna pasta ili balzam za usne

CI 74160 (Boja)

Boji proizvod, kosu ili kožu

Glycerin

Nema pojmovnika

Sodium Laureth Sulfate (Emulzifikator)

Omogućava da dvije ili više tekućina koje se obično ne kombiniraju formiraju jedinstven rastvor koji se često naziva „emulzija“

Back to top